Dutch English Spanish Select youre language

Start van de onderneming

De huidige Van Sluisveld Groep vindt zijn oorsprong op 1 april 1986 in Elshout, als de dan jonge ondernemer Ronald van Sluisveld op 21 jarige leeftijd, zijn vaste baan als scheepsbouwer op de Verolme werf te Heusden opgeeft en de eenmanszaak “Van Sluisveld Constructies” opricht, met als doel het fabriceren van kleine constructiewerken voor de scheepsbouw.
Echter de vraag van scheepsconstructies liepen in die tijd tot een dood spoor, dit terwijl de bouwwereld op dat moment overliep van het werk. De overstap van scheepsbouw naar de bouw op vaste grond werd nog meer gemotiveerd doordat een lokale Elshoutse aannemer aan Ronald vroeg een staalconstructie voor hem te maken voor een nieuw te bouwen gebouw op het lokale Bedrijventerrein Meeuwaert. Door de gestage groei van de diverse opdrachten werd de ondernemings-vorm in 1991 omgezet in een besloten vennootschap, onder de naam Van Sluisveld Konstrukties B.V.

Na een paar jaar van tegenslagen, vooral veroorzaakt door de kort heersende economische crisis van 1992-1993, bloeide Van Sluisveld Konstrukties B.V. uit tot een welvarend bedrijf.
Op 5 december van het jaar 1995 werd van Sluisveld Konstrukties omgedoopt tot het huidige Van Sluisveld Beheer B.V. en tegelijkertijd werd er aan deze beheersmaatschappij de eerste werkmaatschappij “Van Sluisveld Staalbouw B.V.” toegevoegd.
In deze jaren komt Ronald in contact met zijn eerste overzeese klant op Aruba, hetgeen ten grondslag ligt aan de huidige Zuid-Amerikaanse activiteiten van de gehele Van Sluisveld groep op de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en Isla Margarita,(Venezuela).

Beginnende uitbreiding

Door de geestdrift in activiteiten als export en totaalbouw, volgde er een explosieve groei binnen de onderneming. Teneinde de verantwoording binnen het bedrijf goed te blijven overzien, word besloten het in 1973 door de vader (Jan) en de oom (Harrie) van Ronald van Sluisveld opgerichte bedrijf “van Sluisveld Mengvoeders B.V.” over te nemen, er nieuwe activiteiten in te brengen en het verder te laten gaan onder de naam Holland West Indies Trading B.V.
Deze toevoeging was definitief een feit voor de erkenning een waardig exporthandelende onderneming in bouwmaterialen en machines te zijn naast Van Sluisveld Staalbouw B.V. naar de bestaande klanten en leveranciers.

Verdere groei

Door gegroeide activiteiten en zelfontplooiing in aluminium bouwproducten naast de bekendheid in staalproducten, wordt in begin 2000 ten gevolge van grote eigen behoefte in aluminium gevel elementen, rolluiken en roldeuren besloten een derde onderneming op te richten onder de naam Van Sluisveld Alu Products B.V.
Sinds de oprichting van deze onderneming houdt men zich bezig met de ontwikkeling en fabricage van aluminium ramen, deuren, puien etc. als ook rolluiken en roldeuren.

Van Sluisveld groep

Inmiddels is in 2008 de zoon van oprichter Ronald van Sluisveld “Buddy van Sluisveld” toegetreden tot het dagelijks bestuur van de Van Sluisveld groep.
Van Sluisveld groep is tevens de synergie-benaming waaronder zich de vier ondernemingen, “Van Sluisveld Beheer B.V., Van Sluisveld Staalbouw B.V., Van Sluisveld Aluproducts B.V. en Holland West Indies Trading B.V.” zich presenteren en dragen ze ook een gelijkluidende en gedisciplineerde uitstraling uit naar de klant en leverancier binnen Europa en Zuid-Amerika.